Ulei de masline extravirgin, Primo D.O.P Monti Iblei Frantoi Cutrera, 500ml

Frantoi Cutrera | 8030853001024 | TST00001

original

Produse 100% Originale

secure

Plati securizate

return

Retur Gratuit in 14 zile

truck

Livrare cu Tracking in 24h

-18 %

în stoc

(-18%)

Vezi Cos

Elimina din favorite Adaugă la favorite
Descriere

În topul celor mai premiate uleiuri de măsline din lume, Primo D.O.P doboară noi recorduri în fiecare an. Aroma inconfundabilă, ușor picantă și balansată perfect cu gustul roșiilor verzi da o savoare unică preparatelor. Este produs 100% din măsline Tonda Iblea (Denumire de Origine Protejată) și are o aciditate de doar 0,2 %.

Premii recente:

  • New York 2020, “NYIOOC Competition” World Competition Gold Award, Primo DOP
  • Los Angeles 2020, “LA Olive Oil Competition” World Competition – Best of Show Medium intense category Primo DOP
  • Los Angeles 2020, “LA Olive Oil Competition” World Competition - Gold Medal "The best Packaging Design 2020"
  • Italy – Gradara 2020, “Orciolo D’Oro” International Contest – 1° Prize DOP, IGP Category, Primo DOP
  • Lecce, “L’Oro d’Italia 2020” National Competition“ 1st Place, praise of excellence and 5 drops (highest score)
  • Italy – Roma, Bibenda 5 gocce 2020, The best Italian olive oils Primo Dop
  • Primo D.O.P se află la loc de cinste în ghidul Flos Olei bifand al zecelea an consecutiv la râvnitele Trei #frunze pentru cel mai bun ulei extra virgin.

Calitatea extraordinară a acestui ulei premiat se datorează în primul rând soiului de măsline special pe care familia Cutrera îl cultivă de generații întregi. Măslinele Tonda Iblea sunt cultivate la 350-450 m altitudine, pe munții Iblei și culese de mână, în perioada 15 septembrie-30 octombrie. La doar câteva ore de la culegere, măslinele sunt presate la rece prin procedee exclusiv mecanice. Uleiul este apoi stocat până la îmbuteliere la fix 18 grade Celsius, în containere de inox, în mediu cu temperatură controlată folosind nitrogen. Toate aceste procedee, dezvoltate și perfecționate în decenii întregi, dar și pasiunea și cunoașterea familiei Cutrera au condus la un rezultat fabulos: un ulei extravirgin sicilian care nu contenește să uimească experți din întreaga lume.

Cu o aciditate de doar 0,2%, o aromă inconfundabilă, ușor picantă și fructată, Primo D.O.P dă o savoare unică preparatelor. Este ideal a fi consumat crud, pe carne și pește, în supe și salate și pe bruschete.

Daca v-am facut curiosi cititi despre cele peste 600 premii pe care producatorul Frantoi Cutrera le-a castigat in ultimii 15 ani.

Indicații
Utilizare

Recomandat a se consuma crud pe legume, "Primo D.O.P" transformă orice preparat într-o poveste culinară. Este ideal pentru supe, sosuri și salate, dar și pentru preparate din carne.

Aciditate

0.2%

Ingrediente

Masline Tonda Iblea

Depozitare

18° - 24° Celsius, ferit de lumina

Valabilitate

18 luni

Marime
Greutate netă

490 g

Greutate îmbuteliată

1 kg

Volum

500 ml

Lungime

7.5 cm

Lăţime

5 cm

Înălţime

26 cm

Diametru

7.3 cm

Caracteristici
Tip

Ulei de masline extravirgin

Țara de origine

Italia

Dietă specială

100% Ingrediente naturale, vegetarian

Calorii per 100g

824 kcal

Conținutul pachetului

1 sticla

Specialitate

Ulei si Otet

Premii
Recolta 2019/2020

New York 2020, “NYIOOC Competition” World Competition - Gold Award, Primo DOP

Los Angeles 2020, “LA Olive Oil Competition” World Competition – Best of Show Medium intense category Primo DOP

Los Angeles 2020, “LA Olive Oil Competition” World Competition - Gold Medal "The best Packaging Design 2020"

Italy – Gradara 2020, “Orciolo D’Oro” International Contest – 1° Prize DOP, IGP Category, Primo DOP

Lecce, “L’Oro d’Italia 2020” National Competition “1st Place, praise of excellence and 5 drops (highest score)

Italy – Roma, Bibenda 5 gocce 2020, The best Italian olive oils Primo Dop

Recolta 2018/2019

New York 2019, “NYIOOC Competition” World Competition - Gold Award, Primo DOP

Los Angeles 2019, “LA Olive Oil Competition” World Competition - "Gold Medal and Best of Class" & "Gold Medal for The Best Packaging Design 2019"

Tokyo 2019 - OLIVE JAPAN 2019 International Award – Gold Medal Primo DOP

"Verona 2019, “Sol D’oro” International Contest - First place Medium intensity category, Primo DOP

Gradara 2019, “Orciolo D’Oro” International Contest – 1° Prize Press Primo DOP

Perugia 2019, “Ercole Olivario”, Best Sicilian Intense DOP evo – Primo DOP

"Monocultivaroliveoil Celletti 2019" "GOLD MEDAL" & Special prize "Innovation of the Year "– Primo DOP

Roma, Bibenda 5 gocce 2019, “ Primo Dop

Sorrento 2019, “Sirena di Sorrento” International Contest – Best of sicily, Primo DOP

VERONA 2019, International Olive Oil Award “AIPO” – 3 Gocce, Primo Bio

VERONA 2019, International Olive Oil Award “AIPO” – 3 Gocce, Primo DOP

Zurich 2020, International Olive Oil Award Zurich - “Silver Olive”, Primo DOP

Recolta 2017/2018

New York 2018, “NYIOOC” World Competition - Gold Medal, Primo DOP

Los Angeles 2018, “LA Olive Oil Competition” World Competition - Gold Medal, Primo DOP

Lecce, “L’Oro d’Italia 2018” National Competition “1st Place Category Monocutivar Frantoi”, Primo DOP

Roma, Bibenda 5 gocce 2018, “ Primo Dop

Firenze, “Il Magnifico 2018” European European Extra Virgin Oil Award – Extra Quality Olive Oil, Primo DOP

Lecce, “L’Oro d’Italia 2018” National Competition “1st place Frantoi category” & "1st place DOP category”, Primo DOP

Recolta 2016/2017

New York 2017, “NYIOOC Competition” World Competition - Silver Award, Primo DOP

Los Angeles 2017, “LA Olive Oil Competition” World Competition - Gold Medal, Primo DOP

Zurich 2017, International Olive Oil Award Zurich - “Best of Italy” & "Gold Olive", Primo DOP

VERONA 2017, International Olive Oil Award “AIPO” – 1st place, Primo DOP

Palermo 2017, “Domina IOOC” International Contest – Gold Medal, Primo DOP

Palermo 2017, “Domina IOOC” International Contest –Best Of Sicily, Primo DOP

“Flos Olei 2017” 96/98 score – Primo DOP

Despre acest brand

De generații, familia Cutrera a fost dedicată cultivării măslinilor și a producției de ulei de măsline, o profesie desfășurată de zeci de ani cu pasiune și dragoste care leagă această familie de pământul ei. Originile companiei datează de mai bine de un secol în urmă cu 1906, când înregistrările arată că familia Cutrera era dedicată cultivării și îngrijirii măslinilor în Chiaramonte Gulfi, un orășel din sud-estul Siciliei.

Giovanni Cutrera, capul familiei, a fondat prima moară în 1979 cu ajutorul soției sale, Maria, după ce a crescut lucrând într-o moară veche unde presa măsline folosind pietre de moară și catâri. De-a lungul anilor, copiii lui Cutrera, Maria - cea mai mare, urmată de Giusy, a doua, și în cele din urmă Salvatore, cel mai tânăr - s-au alăturat părinților lor în afacere. În 1999, un an important pentru soarta lui Frantoi Cutrera, Giovanni, cu sprijinul familiei, a decis să deschidă a doua moară. Dar nu a fost suficient! Familia, împreună cu mulți producători locali, erau conștienți de calitatea uleiului de măsline produs în Munții Iblei și au decis să găsească o modalitate de a-l comercializa dincolo de piața locală.

Din 2000, Frantoi Cutrera este gestionată de Maria, Giusy și Salvatore împreună cu partenerii lor de viata, iar în prezent a treia generație începe să se alăture mangementului companiei. Deși conducerea companiei este acum în mâinile copiilor lor, Giovanni și Maria au lăsat o moștenire valoroasă formată din principii, valori și cunoștințe pe care sunt puse în practică în fiecare acțiune de zi cu zi. Privind înainte fără a uita niciodată trecutul și un amestec bun între tradiție și inovație: aceasta este misiunea care distinge acum afacerea de familie.